Een 1ste plaats in de kwarttriatlon van Geel!

Vorig jaar werd ik 2de, met toen bovenaan op het schavotje Sofie Goos en op de 3de plaats Katrien Verstuyft. Dit was voor mij een mooie sprong voorwaarts en de start van een goed triatlonseizoen in 2010.

Dit prille seizoen heb ik ook alvast mijn start niet gemist. Er is terug progressie en het voelt goed. Bedankt voor alle positieve reacties en de steun! Ik had al een halve - en een sprinttriatlon afgewerkt gedurende de voorbije maand. Nu was het tijd voor mijn eerste kwarttriatlon van het jaar, voor vele atleten het startschot van hun seizoen. Mooi weer, veel bekend volk om terug te zien na de winterperiode, hier en daar wat bijpraten, het nog uitdelen van laattijdige tombolaprijzen van op ons eetfestijn,... . Onbewust had ik het gevoel dat ik goed ging presteren, maar je weet dat nooit zeker. Het is altijd nog afwachten en dit maakt het allemaal zo spannend en stresserend. Het uur voor de wedstrijd stel ik me steeds de vraag waarom ik me dit eigenlijk aandoe. Ik probeer mezelf dan gerust te stellen dat ik gewoon maar mijn best kan doen en dat we wel zullen zien hoe het zal gaan... . Vele atleten zullen zich hierin misschien wel herkennen :-) Maar eens we vertrokken zijn, dan is het zoeken naar het gepaste tempo. Ik vind het interessant hoe je lichaam aanvoelt welk tempo goed is voor je. Wat zitten we toch ingenieus in elkaar!

Het startschot werd heel snel gegeven. Ik was maar nog net in het water, zoekend naar een goede positie en daar was de knal al! Het water deed deugd, lekker fris, want we stonden al een kwartiertje te bakken in de zon met onze wetsuit aan. Ik was goed weg, hier en daar een klopje, maar het viel mee. Na een kilometer zwemmen lag ik naast Sofie Goos. Ik kreeg een déjà vu van in de wedstrijd van Brugge, maar gelukkig was het niet zo erg van deze keer. We zwommen weer dicht bij elkaar, zij aan zij, maar het constante botsen hebben we achterwege gelaten. We maken vorderingen :-) Mijn wissel was slecht. Het uittrekken van mijn wetsuit moet vlotter kunnen, maar het probleem lag eerder bij het opzetten van mijn helm... . Mijnen dot moet door het gaatje van mijn tijdrithelm en ik had deze blijkbaar te hard aangespannen. Ondertussen was mijn zonnebril dan ook nog eens van mijn hoofd gevallen. Hmm, nie goed bezig, want Sofie was natuurlijk al riebedebie, meteen al 30 seconden aan mijne rekker. Geen probleem, gewoon fietsen, focussen op je eigen wedstrijd is altijd de oplossing.

Jolien lag na het zwemmen dus in eerste positie, dan Sofie op 1'30" en ik volgde op 2'. In het begin was het even zoeken om in het juiste ritme te komen. Ik zag in de verte iets groen (dus Sofie) rijden, ideaal als eerste focuspunt! Bij de eerste passage aan de aankomst kon ik haar inhalen en zag ik bij het kruisen hoe ver Jolien nog voor was. Ik had veel kracht in de benen. Het kostte me niet zoveel moeite om het verzet soepel rond te draaien. Na 2 van de 3 ronden lag ik aan kop waardoor ik met een goeie voorsprong aan het lopen kon beginnen. Ik had vanaf het begin last van steken, een soort overdruk op de ingewanden. De benen waren daarentegen fris, waardoor ik meteen een gecontroleerd vlot tempo kon lopen. Ik probeerde me te ontspannen en de steken weg te duwen. Op het einde van de 2de ronde kon ik enkele boertjes laten waardoor mijn laatste loopronde het meest comfortabel aanvoelde. Het was genieten, want ik wist dat ik veilig en zonder forceren de finish tegemoet kon lopen!

Ik eindigde in 2u00'21". Sofie werd 2de (2u02'50") en Marjolein vervolledigde het podium (2u03'56") met een 3de plaats. Bij de mannen was de winst voor Stijn Goris (1u48'09"), gevolgd door Marc Geerts en Jim Thijs. De clubleden deden het ook prachtig! Charlene werd knap 2de bij de dames in de sprinttriatlon. In diezelfde wedstrijd werden Edward en Lode resp. 9de en 14de. Maïk werd 2de veteraan (1u58'58") op de kwartafstand. Ruben werd 44ste (2u02'17"), Jan 58ste (2u03'56") en Karel 135ste (2u13'54").

Deze week alles rustig en hopelijk kunnen we zaterdag even goed presteren in de Ironman70.3 Mallorca. We vertrekken woensdag met het vliegtuig en keren maandag terug. Tot dan!

  • 1306949549954.jpg
  • 1306949555997.jpg
  • 1306949558864.jpg