Winst in de kwarttriatlon van Brugge!

Een wisselvallig weertje, heel veel wind en super veel volk in Brugge City. De grootste buien waren eruit gevallen voor we om 17u20 van start gingen. Dit jaar werd het een gezamenlijke start, dus de PRO's van mannen en vrouwen zenuwachtig tegen elkaar gedrukt... niet echt mijn favoriete moment van de wedstrijd! Al bij al viel het watergevecht van deze keer nog mee. Ik vond een plaatsje en kon mijn eigen tempo zwemmen. Het gevoel was goed, geen superarmen, maar zeker goed genoeg! Ik kwam als 3de dame, net voor Joke uit het water. Jolien had 1 minuut voorsprong, Sofie Goos 20 seconden. Marjolein was op achtervolgen aangewezen en zat een goeie 30 seconden na mij.

Op de fiets zag ik Sofie voor me rijden. Ik probeerde eerst wat op adem te komen, maar eigenlijk is me dit over heel de wedstrijd niet echt gelukt. Ik moest gewoon constant blijven geven. In het eerste gedeelte van het fietsparcours was het beuken tegen de wind. Geregeld vloog ik een stuk opzij door een onverwachte windstoot. Maar ik voelde al snel dat de kracht en de souplesse aanwezig waren in de benen. Ik haalde in, dat was al een goed teken! Na ongeveer 15 kilometer lag ik aan kop. Ik wilde zoveel mogelijk voorsprong opbouwen, dus ik gunde mezelf geen moment van rust. En ja, wie kwam er me op het einde van het fietsen plots ne goeien dag zeggen? Mammie Marjo natuurlijk! Ik schrok er niet van. Ik voelde dat ze op haar best was en ze het me knap lastig zou maken! Het is nog zo leuk en spannend voor het publiek als er echt gestreden moet worden :-)

We vertrokken samen uit de wisselzone. Ik gaf het tempo aan en Marjolein bleef volgen. Ik probeerde af en toe wat te versnellen en dan weer te temporiseren. Het duurde enkele kilometers vooraleer ik een gaatje kon slaan... toch een kleine opluchting, maar ik moest me blijven focussen, want Marjolein is een taaie tante! Het publiek was super! Al die mensen die me aanmoedigden en vol enthousiasme mijn naam riepen. Mijn mama was er na een lange tijd ook nog eens bij. Enkele sponsors beleefden hun eerste triatlon, van deze keer weliswaar nog vanaf de zijlijn... Ik kon gewoon niet vertragen! De laatste kilometer probeerde ik te beseffen dat ik zou winnen.

Ik werd naar de finishlijn gezogen en zag dat ik nog onder de 2 uren kon eindigen! Super, dit was de eerste keer denk ik, 1u59'52" (12'50" - 1u06'23" - 38'04"). Met deze tijd ben ik tussen de mannen als 19de geëindigd :-) Marjolein werd dus 2de in 2u00'33" en Sofie eindigde als 3de met een tijd van 2u03'37". Bij de mannen was de 1ste plaats voor Bart Aernouts (1u47'44"). Pieter Heemeryck werd 2de, Stijn Goris 3de. Ook een dikke proficiat aan alle talrijk aanwezige clubgenoten!

Ik mag terugblikken op een heel geslaagd 1ste deel van het seizoen. Ik had het niet beter durven dromen! Deel 2 gaat van start over 5 weken met de Ironman70.3 te Antwerpen. Dank u wel voor alle steun en het vertrouwen!

  • 1308496302550.jpg
  • 1308496337397.jpg
  • 1308496305921.jpg
  • 1308477235473.jpg
  • 1308496324862.jpg