Een heel geslaagde kwarttriatlon te Ieper!

Na een lange reis kwamen we dinsdagmorgen terug aan in België. Er stond ons nog een treinrit voor de boeg en tegen de middag waren we eindelijk thuis. Een beetje eten, uitpakken, een was in gang steken en dan toch een uur in bed gekropen om even te rusten voor we om 16u de kids van school konden halen. Normaal kan ik altijd wat slapen op het vliegtuig, maar van deze keer had ik teveel last van de airco. Ik kreeg er zo een snotkop door en mijn hoofd deed er op den duur pijn van. 's Avonds op tijd in bed gekropen en een ganse nacht door geslapen, ook de dagen erna meteen ingepikt op het Belgische levensritme. Karl had wat meer aanpassingsproblemen en stond eerst om 3u op, de dag erna om 5u om vervolgens ook weer op het normale tijdstip uit bed te kruipen. Ik deed de rest van de week een 6-tal rustige trainingen om me vervolgens weeral klaar te stomen voor de kwarttriatlon te Ieper.

Ik had er eerlijk gezegd nog niet veel zin in, maar in Ieper was er voor mij meer te doen dan enkel maar de wedstrijd. Focus-WTV kwam nl. filmen voor de eerste opnames van Sophies Talent... ik kon dus niet anders dan aanwezig zijn :-) Na een chaotische week had ik het moeilijk om me te focussen op de wedstrijd. Ik wist ook niet goed wat ik kon verwachten... zou ik voldoende gerecupereerd zijn? Ik wilde natuurlijk heel graag winnen. Dit zou een ideale start zijn voor de opnames van Sophies Talent!

We hadden om 13u30 aan de zwemstart afgesproken met de geselecteerde dames. Het was de bedoeling dat ze de wedstrijd mee volgden zodat ze zich een beeld konden vormen van wat ze zelf het jaar erna zouden moeten presteren. Karl nam deze taak voor zijn rekening en mocht 2 uur lang uitleg geven aan de dames en Focus-WTV in het bijzijn van de camera. Goed gedaan zulle schat!

Mijn wedstrijd viel beter mee dan verwacht. De zwemstart werd gegeven in de gietende regen, een korte bui, want voor de rest van de dag is het grotendeels droog gebleven. Het viel me wel plots in dat ik vergeten was om mijn loopschoenen in een zak te steken... het zou een zompig loopje worden met enkele blaren als gevolg. Tijdens het zwemmen kon ik een hoge armfrequentie aanhouden. Deze goede start gaf me een goed gevoel en vertrouwen voor de rest van de wedstrijd. Ik wist dat Joke ergens in mijn voeten zwom, maar dit had ik verwacht. Na de wissel begonnen we ongeveer samen te fietsen. Mijn bedoeling was om meteen een deftig tempo te rijden zodat ik een gaatje kon slaan. Tijdens een lus op het parcours kon ik zien dat ik daar vrijwel meteen in slaagde. Ik focuste me daarna terug op mezelf en de weg, want deze lag er op sommige plaatsen gevaarlijk glibberig bij. Er blies een serieus windje en we moesten constant op en neer fietsen. Een ideaal parcours om je leeg te rijden! Ik had wat last van lage rugpijn, maar dit hield me niet tegen om toch een strak tempo te blijven rijden. Na het fietsen had ik een voorsprong van 3 minuten opgebouwd.

Bij het vertrekken uit de wisselzone voelde ik dat de loopbenen goed genoeg zouden zijn om de voorsprong te behouden. Aangezien er 2 waves met mannen voor me gestart waren kon ik gedurende gans de wedstrijd constant inhalen. Doordat er plaats genoeg was op het parcours vond ik dit wel leuk omdat je dan steeds een doel hebt om naartoe te fietsen en te lopen. Bij deze wil ik ook iedereen bedanken die mooi aan de kant ging tijdens het fietsen als ze me zagen of hoorden komen! Tijdens het lopen vond ik een goed ritme. Na 1 ronde was ik nog 1 minuut extra uitgelopen waardoor ik de laatste ronde extra kon genieten.

Ik eindigde in een tijd van 2u01'42" en werd daarmee 23ste overall. Joke werd 2de (2u06'27") en Melanie Matthys (die het weekend ervoor haar eerste volledige triatlon tot een goed einde bracht) eindigde 3de (2u10'31"). Bij de mannen ging de overwinning naar Tom Vander Hoogestraete in 1u49'08". Willem Brems werd knap 2de (1u49'50") gevolgd door Hannes Cool (1u50'14").

Deze wedstrijd was de eerste kwarttriatlon voor mijn sponsor/managers Rino Maes en Wim Windels. Nadat ze me een jaar lang gevolgd en ondersteund hebben, wilden ze niet onderdoen en zelf ook eens de uitdaging aangaan. Dit hebben ze met verve gedaan! Ze haalden niet alleen de finish, maar zetten ook meteen een mooie tijd onder hun naam. Wim eindigde in een tijd van 2u16'56" en Rino klokte af op 2u40'36". Voor beiden was het zwemmen de grootste uitdaging, maar ze hebben het overleefd en goed gedoseerd om de rest van hun wedstrijd tot een goed einde te brengen. Proficiat! Dit smaakt naar meer...

Net voor de prijsuitreiking werden de geselecteerde ladies van Sophies Talent op het podium voorgesteld. Ze zijn allemaal heel enthousiast en zullen het beste van zichzelf geven om volgend jaar een goede prestatie neer te zetten op hun eerste kwarttriatlon. 's Avonds verliep ook de persconferentie heel vlot. De hapjes en drankjes aangeboden door restaurant Pacific Eiland waren overheerlijk en zorgden voor een gezellige ontspannen sfeer.

Deze week neem ik een echte rustweek. Het zijn zowel emotioneel als fysiek lastige weken geweest en ik begin het te voelen. Dus even gas terug nemen om dan vanaf oktober terug met volle moed en goesting te trainen en op te bouwen naar de Ironman Cozumel eind november.

  • 1316681451159.jpeg
  • 1316681454113.jpeg