Winst in Ieper!

Na een lange periode, nl. sinds mijn 1ste Ironman in Cozumel eind nov. 2011, stond ik zondag terug aan de start van een triatlon. Om voorzichtig opnieuw te beginnen na een aanslepende polsbreuk en stressfractuur, stond de kwarttriatlon van Ieper op het programma. Ik wou heel graag goed presteren, ook al had ik 6 weken niet gelopen en de voorbije weken opgebouwd tot een training van 8km, toch hoopte ik dat ik met een goede conditie een deftig tempo zou kunnen lopen. Het scenario was duidelijk voor me. Snel zwemmen wetende dat Joke normaal gezien wel zou volgen. Dan de bom laten ontploffen in het fietsen. Ideaal parcours om potten te breken en een voorsprong op te bouwen, om daarna stand te houden in het lopen of misschien zelfs nog een beetje uit te lopen?!

Ik was wat nerveus, zoals steeds, ik voelde de adrenaline en de focus om het beste van mezelf te geven. Ik heb het "strijden" toch wel gemist, vooral het strijden met een overwinning als gevolg. Het soort wedstrijden die je zelfvertrouwen geven, je bevestigen dat je goed bezig bent en je de moed geven om verder te werken. Achteraf gezien verliep de wedstrijd zoals gepland.

Het zwemmen voelde goed aan, geen zware armen, deftige frequentie. Op de fiets was de eerste opdracht Joke afschudden. Dat lukte me al op het eerste zware stuk vals plat tegen wind. Een stuk waar je elkaar ook kruist, ideaal om een stand van zaken op te maken. Daarna alles geven en toch wat temporiseren. Het zag er goed uit. Na 38km fietsen had ik een voorsprong van van een 6-tal minuten opgebouwd. Dit kan niet meer fout gaan, toch? Ik nam de tijd om kousen aan te trekken en vooruit met de geit! Voorzichtig vertrokken, wat last van steken in de zij, dus goed focussen op de ademhaling en ondertussen wat masseren. Na enkele kilometers vond ik mijn tempo. Het voelde goed aan en ook de warmte kon ik goed verdragen. Dit wel dankzij het aangeven van water van de vele supporters. Heel erg bedankt want het deed superveel deugd. Ik genoot van mijn lopen, het geeft me vaak een bevrijdend gevoel.

Superspeaker Hans onthaalde me vol lof aan de aankomst. Ik nam het lint stevig vast en was tevreden met mijn prestatie. Yes, 1u57. Joke werd 2de op 7min. Ze moest alles geven om 3de dame Karolien Weuts achter zich te houden.

Bij de mannen won Lander Dircken. Karl werd knap 9de. Ook heel wat andere teamgenoten en PeakLevel-atleten gaven het beste van zichzelf in het warme Ieper. De volgende wedstrijd op het programma is de Zwintriatlon te Knokke op woensdag 5 september. Dit is tevens D-day voor de 6 dames van SophiesTalent. Een jaar lang hebben deze dames zich onder mijn begeleiding in samenwerking met PeakLevel klaargestoomd voor hun 1ste kwarttriatlon. Ze zijn er klaar voor. Je kan de afleveringen volgen op Focus/WTV op zondagavond na het nieuws.

  • 1346177971576.jpg
  • 1346177957312.jpg
  • 1346177972897.jpg
  • 1346177962918.jpg
  • 1346177967586.jpg