4de plaats in Knokke: teleurgesteld aan de finish, achteraf gezien gemengde gevoelens

Ik wou heel graag goed presteren. Wat zou het leuk geweest zijn om te winnen en samen met mijn 6 dames hun einddoel met een schitterend resultaat af te sluiten! Prachtig als laatste aflevering van Sophies Talent... niet? Het zwemmen verliep zoals gepland. Danne, Katrien en Jolien voorop en ik samen met Karolien, Sofie en Joke in de achtervolging met als doel zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Na de wissel bedroeg het verschil 1'30". Nu moest de inhaal race beginnen, ik startte in 5de positie... Ik voelde nogal snel dat ik niet over hetzelfde paar benen beschikte als enkele weken geleden in Ieper. Jammer, maar geen tijd om daarover te piekeren, duwen was de boodschap. Ondanks het minder goede gevoel kon ik me toch naar een 2de plaats zwoegen. De achterstand op de Nederlandse Danne bleef gelijk. Wat me meer interesseerde was de voorsprong die ik op Katrien en Sofie had kunnen opbouwen. Dankzij superspeaker Hans vernam ik dat dit ongeveer 1 minuut moest zijn.

Ik had in het begin van het lopen wat tijd nodig om het juiste ritme te vinden, maar de benen voelden redelijk goed, dus ik geloofde er wel in. Maar plots, in de helft begon ik heel hard last te krijgen van steken. Ik probeerde te masseren, gecontroleerd adem te halen, maar het hielp niet met als gevolg dat ik mijn tempo wat moest laten zakken aangezien de verkramping de rotatie van mijn bovenlichaam sterk belemmerde. Na een zwakke 6de en 7de kilometer kwam eerst Katrien en daarna Sofie me voorbij gelopen. Ik kon nog efkes blijven aanklampen, maar ja, het was te laat. Mijn podiumplaats was gaan vliegen verdomme! Ik kwam als 4de teleurgesteld over de finish in een tijd van 2u06'19".

De verdiende winnares Danne Boterenbrood eindigde in 2u03'19", Katrien Verstuyft werd 2de (2u05'55") en Sofie Goos 3de (2u06'12"). Het was close, dus super spannend en leuk voor de toeschouwers om ook eens bij de dames een echte strijd te zien! Goed voor de triatlonsport :-)

Bij de mannen was de winst voor Frederik Van Lierde (1u49'43") die met deze prestatie demonstreert dat hij klaar is om te knallen in Hawaï! Pieter Heemeryck werd 2de, Marten van Riel 3de.

En dan was het wachten op mijn dames! Elise kwam, net toen ik mijn 2de loopronde was begonnen, de zeedijk opgelopen. Ze werkte haar eerste kwarttriatlon met een goed gevoel af in een tijd van 2u37'27". Dit smaakt naar meer!

Juloke was de volgende in de rij. Ze liep rond met een brede glimlach en genoot van de supporters die haar van alle kanten aanmoedigden. Met een tijd van 2u46'22" was ook zij een heel tevreden en voldaan mens :-)

Maaike, Elisabeth en Karen begonnen ongeveer samen aan hun laatste discipline van de dag. Elisabeth liep heel ontspannen en met veel genot de finish tegemoet en eindigde in een tijd van 2u54'05".

Mama Maaike liep heel gefocust en vol overgave haar 10km en beleefde een emotioneel moment aan de finish die ze in 2u55'49" overschreed.

Karen had het naar het einde van de wedstrijd toe wat lastig, maar zoals we haar kennen verloor ze daardoor haar glimlach en plezier niet! Met een tijd van 3u03'29" mocht ze eindelijk stoppen :-)

En dan als laatste was er ons Marlies. Als eenzame fietser bleef ze dapper doorduwen en kon ze van deze keer zonder ernstige krampen haar wedstrijd tot een goed einde brengen. Na 3u17'29" kon ze met trots haar handen in de lucht steken.

Ik zou zeggen, allen hun missie met glans volbracht! Super gedaan meiden! En heel belangrijk, ze hebben de smaak te pakken. Ik hoorde 's avonds al hier en daar enkele toekomstplannen :-) Dit was dan weer mijn doel, dus mijn taak is ook volbracht. Ik heb 6 dames, elk op eigen niveau, laten proeven van deze mooie sport. De ene had al wat meer tijd/ambitie/conditie/doorzettingsvermogen... dan de andere, maar zo zie je maar, elk van hen heeft haar doel bereikt. Chapeau! Proficiat en dank u wel voor jullie enthousiasme! Ook voor mij was het een leuke ervaring :-) 

Na mijn teleurstelling vlak na de wedstrijd kwam er in de loop van de avond wel plaats voor enige tevredenheid. De conditie is goed en in stijgende lijn en dat is het belangrijkste, want de komende maanden staan er nog 3 wedstrijden op mijn programma. Ook had ik niets van pijn meer aan mijn voeten tijdens en na de wedstrijd (wat in Ieper wel nog het geval was), waaruit blijkt dat ik vanaf nu klaar ben om de loopkilometers terug wat op te drijven.

Op 23 september neem ik deel aan de Ironman70.3 Pays d'Aix, sinds lange tijd (WK70.3 Las Vegas, 11/09/2011) nog eens een halve triatlon. Daarna vertrekken we naar Hawaï, niet om zelf deel te nemen aan het WK Ironman, maar om te supporteren voor Karl en natuurlijk voor alle Belgen! Ik zal daar gretig gebruik maken van de omstandigheden om een deftig trainingsblokje af te werken. Wie weet kan ik volgend jaar wel zelf meestrijden op dit rustgevende eiland...?!

In Lanzarote (10 november) volgt er nog een Ironman70.3 om dan op 25 november mijn kort wedstrijdseizoen te eindigen (net als vorig jaar) met mijn 2de Ironman in Cozumel. Bij deze wil ik ook het ganse team rond mij bedanken voor de steun en het geduld van de voorbije maanden. Op geen enkel moment werd ik onder druk gezet en ik kon rustig opbouwen tot ik weer helemaal fysiek paraat was. In het bijzonder wil ik de 2 nieuwe hoofdsponsors Vanomobil (super mobilhomes in verkoop en verhuur) en PurNatur (zeer lekkere biologische yoghurt en zoveel meer) bedanken voor de ondersteuning.

  • 1346930799513.jpg
  • 1346930803712.jpg
  • 1346999980810.jpg