Goed voor een 10de plaats in de Ironman70.3 St. Pölten

Op donderdagavond ben ik vertrokken met de mega grote en vooral praktische Vanomobil, eerst richting Bilzen waar ik mijn 2 medereizigers Kurt en Theo (die volledig klaar waren om hun eerste halve triatlon) ben gaan oppikken om daarna zo ver mogelijk nog door te rijden in de richting van St. Pölten.

Vrijdagnamiddag aangekomen en ons meteen gaan registreren. De camping was vlakbij, dus dit was echt wel ideaal! Een toertje los gelopen en ondertussen het loopparcours wat verkend met daarna een frisse duik zonder wetsuit in het meertje aan de camping! Een dikke 10 minuten volstonden, en wat zalig om daarna meteen een warme douche te nemen :-)

Ik moet zeggen dat het daar echt wel een heel mooie omgeving is! Jammer genoeg heeft het op zaterdag bijna heel de dag door geregend en was het echt wel koud. Vooral die wind deed de haren rechtop staan... met als gevolg dat er op de briefing werd aangekondigd dat de wedstrijd enkel uit het fiets- en loopgedeelte zou bestaan. Wat uiteindelijk wel een verstandige beslissing was van de organisatie, want ik vrees dat de atleten met onderkoelingsverschijnselen in grote getallen aanwezig zouden geweest zijn... In de namiddag het grootste gedeelte van het fietsparcours met de mobilhome verkend en afwisselend hier en daar een stukje los gereden.

De grootste vraag bij de meeste atleten was: 'Wat zal ik nu toch aandoen om niet te koud en ook niet te warm te hebben?' Moeilijk weertje... het zag er toch naar uit dat het droog ging blijven. Ik hield het bij een thermisch onderlijveke onder mijn wedstrijdpakje met de mouwstukken erbij :-)

Een wedstrijd met fietsen als start... ik denk dat ik dit nog nooit gedaan had (natuurlijk buiten mijn koers- en MTBwedstijdjes van nu reeds al een 10 jaar geleden...) We stonden met 10 klaar om de wisselzone in te lopen (om de minuut werd er een groepje atleten gelost). Ik had mijn fietsschoenen zoals bij een 'echte' triatlon op mijn klikpedalen geplaatst omdat me dit de snelste manier leek en ik op die manier nog eens de wissel kon oefenen met het oog op de komende wedstrijden. Ik zat als 4de op de fiets richting de autosnelweg. Heel veel wind! De eerste 20km waren vlak en deze vielen nog goed mee. Dan kwamen er enkele klimmetjes en ik voelde meteen dat het niet vlot draaide. Ik moest trekken en sleuren en vond mijn ritme niet. Ik kreeg meer en meer last van pijn aan de rechterkant van mijn onderrug en mijn kracht verdween als sneeuw voor de zon. Tijdens de laatste klim en de daaropvolgende kilometers werd ik zelfs constant ingehaald!! En dat ben ik echt niet gewend... maar ik kon weinig anders doen dan gewoon toch het beste er nog uit trachten te halen.

Ik was tevreden bij het zien van de wisselzone, want misschien had ik minder last tijdens het lopen?! De benen op zich voelden wel goed en fris, maar de verkramping aan de rechterzijde van het bekken bleef een probleem om soepel te kunnen lopen. Maar aangezien ik de laatste maanden niets anders gewend ben geweest dan met het één of andere mankement te lopen ben ik daar wel goed in getraind ;-) Het verbaasde me dat ik na 1 ronde praktisch niets van tijd verloren had op de meeste van mijn voorgangers omdat ik het gevoel had dat ik niet voluit kon lopen.Dit motiveerde me wel en in vergelijking met vroeger kan ik de afstand beter verwerken (het lijkt minder ver) en ook meer genieten van het mooie parcours en de mensen die aan het supporteren zijn.

Aan de finish was ik in het begin wel wat ontgoocheld met de 10de plaats, maar al bij al vond ik dit resultaat dan toch nog positief rekening houdend met mijn carosserie die niet helemaal in orde was. Mijn totaaltijd was 4u03'49" waarvan 2u35'45" gefietst en 1u25'10" gelopen. De winst was voor Lisa Hütthaler met Eva Nyström en Yvonne Van Vlerken die het podium vervolledigden.

Bij de mannen ging de overwinning naar onze landgenoot Bart Aernouts voor Andi Böcherer en Eneko Llanos. Bart Colpaert en Bruno Clerbout werden respectievelijk knap 10de en 13de.

Zoals ik al vermeldde, de kop is er af en nu dus een goeie 5 weken hard werken naar de Ironman in Frankfurt. Hopelijk wil het Belgische weertje toch ook een beetje mee werken zodat we de nodige kilometers op de fiets niet constant in de nattigheid zullen moeten rijden...

2 weken voor Frankfurt staat de 2de wedstrijd en al meteen de laatste test voor Frankfurt nog op het programma, nl. de halve triatlon te Brugge. Daarna verhuis ik een weekje naar Lanzarote voor de laatste fysieke en mentale voorbereidingen op weg naar mijn 3de Ironman.

En nu dus samen duimen voor een goed verloop van de trainingen! Alvast bedankt ;-)

 

93632310151598727484647368954583n.jpg