Winst in 111 Bilzen

's Morgens enkele uurtjes rijden naar het verre Bilzen voor een zonnig triatlondagje..., maar eerst moest die mist toch nog gaan optrekken zei Steven, mijn compagnon van de dag :-) We waren ruim op tijd om ons rustig klaar te maken, boterhammekes te eten, het parcours wat te verkennen en op te warmen. Redelijk veel bekende gezichten zowel onder de deelnemers als supporters, altijd leuk om wat bij te praten en als steun tijdens de wedstrijd.

Het water was koud! Het was één grote start, dus mannen en vrouwen samen. Ik zocht me een plaatsje ergens vooraan in het midden, iets meer naar de buitenkant toe, want ik heb een hekel als ik het gevoel heb ingesloten te geraken. Ik zwem nog liever enkele meters meer met de nodige ruimte om me heen dan dat ik om de 3 slagen moet vechten of constant moet opletten om niet te botsen of een slag in mijn gezicht te krijgen. Het startsignaal was niet echt duidelijk, maar er kwam beweging in het water, dus ik vertrok!. Ik zwom redelijk goed, wel iets minder vlot als in Knokke, waardoor ik samen met Stefanie uit het water kwam.

 

  • 12626583706643363698191142119891o.jpg
  • fiets-bocht.jpg
  • dsc7807.jpg

Snel de fiets op en meteen volle gas! Het deed pijn in het begin, eventjes forceren om de benen het juiste ritme in combinatie met de nodige kracht op te leggen. Ik had geen andere keuze, het plan was snel gemaakt, nl. Stefanie in het zicht houden en niet laten wegrijden, want ze gaf me een sterke indruk! Ik besloot me achteraan in het rijtje te houden om verschillende redenen: om het overzicht te bewaren, om geen onnodige krachten te verspillen want wegrijden kon ik toch niet en was ook niet nodig en ten laatste omdat je in deze positie (vind ik toch) best kan anticiperen en aanpassen om op afstand van je voorganger te blijven. En inderdaad, het is zeker niet altijd 10 meter geweest, maar het lukte ons zeker tot het einde van de 4de ronde best goed om dit wel te verwezenlijken. Daarna kwam er een zwerm mannen voorbij en schoven ze tussen ons in waardoor heel den boel wat ontregeld raakte. Intussen waren we ook constant gedubbelden aan het inhalen die geregeld even trachtten mee te rijden. Dit was niet altijd evident, want ik dacht vaak dat ik nog aansluiting had met de groep, maar dan zag ik plots grote gaten vallen... en ja, dan was het intervaltraining hoger dan wedstrijdtempo (misschien een nadeel aan het achteraan rijden), en na één van die zwaardere momenten had ik plots door dat ik Stefanie niet meer zag... Na 2u15' fietsen waren de 90km al achter de rug, een gemiddelde van 40km/u! Ik geef eerlijk toe dat ik dit in een wedstrijd zonder mannen rondom mij niet zou halen, maar het was nu eenmaal zo... een aparte start voor de vrouwen is daar een oplossing voor, maar dat houdt de mannen natuurlijk nog niet uit elkaar hé ;-) Een ambetant, steil bergje in het parcours zoals de bedoeling is volgend jaar zal zeker en vast ook helpen om het kaf van het koren te scheiden en op die manier de wedstrijd eerlijker te laten verlopen.

 

  • lopen-2.jpg
  • 96755010200983667248844499427106n.jpg
  • dsc8197.jpg

Het loopparcours was leuk, al denk ik dat niet iedereen daar zo over dacht, want het stukje off-road zorgde bij sommige atleten voor menig krampen. Ik heb intussen geen last meer van mijn stressfractuur, maar het draait nog steeds niet zoals het hoort. Nu moest ik me eigenlijk niet opjagen, ik had een ruime voorsprong en kon zo vrij ontspannen de finish tegemoet lopen. Ik was niet tevreden over mijn looptijd, maar wel van de wedstrijd op zich. Ik kon ook niet anders, want superspeaker Hans was zodanig enthousiast dat ik alleen maar met een voldaan gevoel kon eindigen in een tijd van 3u14'57". Stefanie werd 2de (3u21'25") en is bezig met haar laatste zware week naar Hawaï toe, en Leen werd 3de (3u23'40") en sluit hiermee een druk en knap triatlonseizoen af. Bij de mannen ging de winst naar Tom in een tijd van 3u04'52", Wouter en Timothy vervolledigden het podium.

http://chronorace.blob.core.windows.net/files/9773.pdf

Deze wedstrijd was een goeie prikkel in voorbereiding op de Ironman70.3 in Lanzarote binnen anderhalve week. Zondag vertrek ik richting het zonnetje :-)

  • finish-1.jpg
  • podium.jpg