Afsluiter van het seizoen in Lanzarote

 

De Ironman70.3 hier op Lanzarote in Club La Santa is een aanrader voor elke triatleet die van een uitdaging houdt. Warmte, wind, selectief parcours, uitstekende organisatie, ontspannen en gemoedelijke sfeer, veel supporters,… echt heel plezant! Over mijn eigen wedstrijd kan ik redelijk kort zijn. Het zwemmen verliep gemiddeld, er was meteen een afscheiding van een grote groep mannelijke en vrouwelijke pro’s. Samen met Tine was ik dus al van in het begin op achtervolging aangewezen. Tijdens het fietsen probeerde ik in mijn ritme te komen, maar ik voelde al snel dat mijn onderrug daar anders over dacht. Op de vlakkere stukken kon ik nog een beetje stand houden, maar bergop wist ik meteen hoe laat het was. De klim van Tabayesco was een ramp en het beetje resterende kracht vloeide langzaam maar zeker volledig uit mijn onderrug en maakte plaats voor een sluimerende pijn… In een tijd van 2u54’ (11 minuten langer dan vorig jaar) en door veel te veel atleten ingehaald, fietste ik uiteindelijk de wisselzone binnen. Ik zat toen al niet echt meer in de wedstrijd, maar ik liet mijn hoofd niet hangen en werkte met hier en daar een lach op mijn gezicht naar de supporters een constant ingedeelde halve marathon af. Door het probleem aan mijn bekken kon ik niet echt diep gaan, waardoor ik aan de finish niet dat zalig vermoeide, maar voldane gevoel had. Frustrerend en ontgoocheld, want ik had de voorbije week speciaal nog 2 keer bij de osteopaat langs geweest. Ik voelde me ook goed en had er echt zin om nog eens alles te kunnen geven.

Ik had het seizoen graag afgesloten met een mooie prestatie, maar het mocht dus niet zijn. Ik heb mijn best gedaan en hoef mezelf niets te verwijten en dit geldt voor het ganse seizoen. Ik aanzie dit niet alsof ik gefaald heb, integendeel. Het is wat het is… ik tracht het positieve uit de negatieve ervaringen te filteren en neem deze mee naar de toekomst. Hoe dan ook, alles gebeurt met een reden, alleen kan deze reden je soms best wel gestolen worden als je je midden in zo een moeilijke periode bevindt en daar blijft hangen. Ik gun mezelf nu eindelijk volop de nodige tijd om de juiste puzzelstukjes te vinden en in elkaar te doen passen. Een derde keer Ironman Cozumel steek ik voorlopig in den diepvries tot ik klaar ben om volwaardig te strijden voor de overwinning.

wedstrijdfiets.jpg